Ita Kamil Homestay, Banting Selangor. Melaka is 24 km from Homestay Bandar Jasin. Some rooms feature a seating area where you can relax. Villa Serai. 14/12/19-15/12/19 Alhamdulillah..percutian famili di banglo Phoenix 5 bilik menjadi kenangan terindah buat mereka.InshaAllah di lain masa jemput dtg lg ye Hotel Nur Banglo Homestay Port Dickson, Port Dickson: Bewertungen, 11 authentische Reisefotos und Top-Angebote für Hotel Nur Banglo Homestay Port Dickson bei Tripadvisor. Homestay Kontena Melaka menawarkan penginapan yang murah. The bungalow includes a flat-screen TV. Juga terletak di Merlimau, homestay yang berkonsepkan exposed bricks yang cukup minimal tetapi elegan. 1.1K likes. Located at Semabok Melaka, Just situated 10 min from main city and jonker walk. Accomodation comprises 4-bedroom bungalows, able to accommodate up to 15 adults and children. Homestay D'Garden Melaka. Lihat sahaja landskap backyard nya. Homestay Inap Desa Warisan Duyong Melaka … Terdapat juga homestay Melaka with swimming pool private iaitu jenis Banglo 5 bilik dan Villa 5 Bilik. Nur Banglo Homestay also provide camping/picnic facilities (tent, mat & canvas) and Barbecue facilities for our guests. The guest house features family rooms. Most of our villa bungalow located at Simpang Ampat, Alor Gajah, Malacca. Villa 4 bilik dengan rekabentuk senibina kolonial, homestay ini dibina lengkap dengan dekorasi interior yang sangat menarik. Our villa is the biggest for … >>> Teratak Kasih 360° Virtual Tour <<< Lokasi Berdekatan (5-10 min) : Elements Mall, Hatten City, Dataran Pahlawan, Mahkota … banglo 5 bilik 3 berhawa dingin, hall yang luas dan berhawa dingin untuk disewa bagi keselesaan anda sekeluarga di melaka.-4 bilik air dan water heater,-dapur masak,-dilengkapi dengan water dispenser cuckoo,-wifi maxis fibre, -gazebo dan bbq pit di halaman. Berbaloi! Situated just 3.7 miles from Melaka Sentral, Golden's Land Melaka Bungalow Homestay features accommodation in Melaka with access to an outdoor swimming pool, a shared lounge, as well as a shared kitchen. Salam Kak Na... Wah.. murahnya HARGA... besar pun besar..cantik pun cantik.. Maklumat yang bagus ni.... berbaloi dah tu long, bila dikongsi beramai-ramai kan :), TERKINI, Mukmin homestay dah ada kolam renang :), Cantik homestay tu ~ kemas dan bersih je nampak :)Kepada sesiapa yg nak bercuti or berkunjung ke Melaka tu..Jom Terjah: Homestay Muslim Murah di Bandar Hilir Melaka, Simply needed to thank about the article that was an amazing. Pertama Kali Bawa Kucing Ke Klinik Veterinar Kerajaan, 10 resepi kerabu menggamit nostalgia di kampung halaman, Ada model kecil depan katil di dalam salah sebuah bilik. Lokasi Homestay … Bella Vista Seaview ElementMall B28 is located in Hatten City Silverscape, Melaka and this homestay is a great place for a group of families or friends up to 10 people. Get all latest content delivered straight to your inbox. tajikistan travel, Minggu ni memang agak sibuk dengan persiapan Family Day ana untuk ke Melaka pada 24-25 hb Oktober lalu. 2 unit Banglo Semi-D rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka. "Salam en. Homestay lima bilik di Melaka Percutian Family Day kali ini, kami menginap di RJ Homestay, sebuah banglo dengan lima buah bilik tidur yang sangat luas, bersih dan amat selesa sekali.Lokasinya juga berdekatan dengan bandar Melaka betul-betul di belakang Majlis Bandaraya Melaka Bersejarah di Ayer Keroh,Melaka. Aszwan, tqvm for ur good service, Alhamdulillah my family happy with accommodation. Blog. We are ready to serve you at anytime and anywhere. From $62 per night 10 Exceptional 1 review Ainizie guest house muslim friendly Malacca Central location . The homestay also provides free WiFi internet access and the kitchen is equipped with the basic utensils includes kettles, and pots. 309 were here. Affordable Villa with great value for your up coming vacation. Fantastic. Hotel. We also have Muslim bungalow with swimming pool. tqvm. Artikel berkaitan: 5 Tempat Menarik untuk Family Day di Melaka. We provide A Famosa Bungalow in Malacca with pool, resort facility, enjoy your holidays at famosa Villa, resort or Bungalow stay with family, friends or partners. Located in Melaka, 6.2 mi from Melaka Sentral, D'Q Putra Homestay Melaka features accommodations with a restaurant, free private parking, a garden and barbecue facilities. ya Norma memang kemas, cantik dan bersih,Alhamdulillah :), menarik, cantik, kemas...bilik yang ada macam corong istana tu menarik, haah Arz, berebut nak duk bilik tu dengan adik beradik kak ana, last2 kak long gak yang dapat sebab kak long yang cari kan hihi :), cantikkknyaa.. berbaloi dengan harganyaa :D, haah MM lagipun kami shared2 kan tak lah mahal sangat jadinya kan :). WELCOME to Memories Homestay 2 " The Vacation House " This house is a 7000sf One and the half Banglo corner lot. Rupanya banglo mewah ni cuma terletak di Jasin je tau. Located in Melaka, within 8.7 mi of Melaka Sentral and 11 mi of … Set within a private resort area with views of the golf course, it provides free private parking on site. Hotel. Vacation Home Rental. All units in the guest house are equipped with a flat-screen TV. Homestay ini memiliki 3 buah bilik tidur, 3 buah bilik air, dapur, ruang … Pengalaman rentas negeri dengan permit polis kerana ahli keluarga sakit. Homestay Bandar Jasin is set in Jasin. We provide homestay bungalow in Malacca. Vacation Home Rental. D' Paku3 Vacation Home Melaka. We assure you that our resort is private, safe and peaceful. Terletak di Merlimau Melaka, homestay ni ada 8 unit penginapan yang sesuai untuk percutian keluarga yang ramai. Harga homestay sebuah banglo ini kami sewa dengan kadar RM 560 dua hari satu malam.Memang berbaloi kerana kami terdiri dari lima buah keluarga dan jumlah penginap seramai 16 orang. Vacation Home Rental. Foto di atas ana ambil ketika kami telah check-in dan dipenuhi dengan makanan dan hamper untuk acara yang bakal kami adakan, masa mula-mula masuk memang ia sangat cantik teratur. Interest. Overall, we manage private homestay, villa and resorts in Kuala Lumpur (KL), Melaka and Sabah. Forgot account? We also have Muslim bungalow with swimming pool. Log In. For any enquiry and reservation, please Whatsapp/Call us at 014-2626923. We assure you that our resort is private, safe and peaceful. Most of our villa bungalow located at Simpang Ampat, Alor Gajah, Malacca. Terdiri dari 2 buah unit Homestay melaka ada kolam renang persendirian & 8 unit homestay tanpa kolam untuk memberi kepelbagaian pilihan penginapan di melaka sama ada untuk urusan kerja atau bercuti bersama keluarga anda. Andjungseri Homestay Melaka. Property information Muslim Friendly Villa and spacious bungalow that could cater for groups, family and team building activity.This sensational authentic loft-style villa is the perfect pied-a-terre nestled in the serenity of A'Famosa Resort,Melaka,Malaysia. Scandinavian setup and style of our bungalow and cabin. Not Now. Ombak Villa Port Dickson. Homestay Masam2Manis Melaka. A private bungalow at D'Famosa is assured. PD Villa & Banglow Stay. Show more Show less. We are ready to serve you at anytime and anywhere. D'lavender Muslim Banglo PD. Ar-Raudhoh Homestay Pantai Puteri Melaka . Facilities Roof covered parking Gated properties 3 level Kids friendly swimming pool. This villa has a private pool, a garden, barbecue facilities, free … See more of Homestay Banglo D'Super Melaka on Facebook. Set in Melaka, 3.1 miles from Cheng Hoon Teng Temple and 3.1 miles from Jonker Street, Rumah Melaka offers a terrace and air conditioning. This property offers access to a balcony and free private parking. ok sangat ni kak ana...kemas dan cantik..yang penting rasa selesakan.. haah PC, Alhamdulillah sangat selesa menginap di sini :). The house can PAX for 30+ peoples with the facilities of a 20ft x 40ft private pool with jacuzzi and facilite with BBQ sets at the pool side. Homestay … Teratak Kasih merupakan sebuah Homestay Muslim yang Murah, Bersih lagi Selesa Lokasi strategik di Tengah Bandar berhampiran Melaka Raya menjadikan rumah batu setingkat ini pilihan utama para pengunjung yang melawat & menginap di Melaka. Located in Alor Gajah in the Melaka Region, Bungalow Homestay Lot 322 features an outdoor pool and barbecue area. Memang tempat yang sesuai untuk bercuti dengan keluarga dan saudara mara sambil-sambil melancong ke negeri Melaka tu. They come with a fully fitted kitchen and large patio overlooking the garden. Read more. The light of the pool is colourful and you can … Local Business. The homestay offers a children's playground. Ada 2 buah kolam renang. HOMESTAY KUALA SG BARU, MELAKA (SEA FRONTAGE) Local Business. cantik homestaynya...btw hana xpernah lg ke bukit beruang wlaupown slalu jln kt melaka...btw melaka best sbb dia bandaraya bersejarah.. Hana bukit beruang ni terletak di ayer keroh, yup Melaka memang destinasi pelancungan yang sangat menarik kan :), Cantik & luas ruang dalam tu kak ana..Confident sikit nak tinggal homestay.. ;-), hai... salam perkenalan... ;)nice blog... =)done follow...follow me back ya... ^_^, Sha dah merdeka dah ni boleh je nak pii mana pun hihi :), Salam, wahhh cantiknya banglo homestay ni, design dia unik. A’Famosa Resort, Alor Gajah, Melaka Bungalow with private pool 4 Bedrooms:8 beds 2 baths,for 12 pax for self service homestay concept ,towel,soap tooth brush/paste not provided (No hotel type of sevices) BBQ/birthday parties,company /family gatherings Rental: weekdays -RM600 per night Weekends -RM700 per night Pre=holidays RM900 per night Ruang tamu dan ruang dapur yang luas ,bersih dan selesa serta dilengkapi dengan peralatan memasak yang lengkap. Homestay Banglo D'Super Melaka. Untuk tempahan Homestay Kontena, sila hubungi pihak kami di talian 013 362 7077 . Located in the heart of Port Dickson. bougainvillea home no swimming pool. or. Vacation Home Rental . – Astro Njoi – 2 bilik air – Peti ais – Mesin basuh – Dapur dan peralatan memasak – Meja Makan – Ruang letak kereta yang luas – Kawasan yg sangat privacy. Homestay Malaysia. Menariknya di sini ada 2 buah kolam renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak. Plus pemiliknya orang Islam juga, jd tak ragu2 utk stay kat situ. For … Related Pages. Bungalow & Cabin in a village. :D. betul tu Lynn segalanya lengkap di homestay ni, alhamdulillah. Alhamdulillah .Untuk keterangan lanjut bolehlah hubungi no telefon di dalam foto  atau layari ke laman web yang ana berikan di atas.Semoga perkongsian ana kali ini sedikit sebanyak dapat membantu mereka di luar sana yang sedang mencari homestay yang selesa dengan jumlah keluarga yang ramai, In shaa Allah. Homestay Banglo D'Super Port Dickson. Mymomhouz ni merupakan antara homestay yang terbaru di Melaka yang baru dibuka untuk penginapan sekitar bulan Oktober 2019. Melaka Beach Villa at Pantai Klebang. Cantik homestay ni..berbaloi untuk ahli keluarga yang ramai.. berbaloi sangat kak Mala dan selesa walaupun kami ramai kerana bilik2 yang luas dan persekitaran yang privasi :). Check-in: 15:00 PM: Check-out: 12:00 PM: Guests comments: R eview Guests Comments: Payment: Cash, cheque or bank transfer only: Refundable Key deposit: RM 300: No of person: maximum 18 pax: Booking deposit: 50% Booking Deposit ( View Rate) ( Harga Dasar Semalam) Balance payment : 2 weeks before Check-In date: House … A flat-screen TV with satellite channels is featured. Kemudahan bagi setiap Banglo: – 4 Bilik Berhawa Dingin – Ruang Tamu yang luas. A private bungalow at D'Famosa is assured. Banglo ini memiliki lima buah bilik dan setiap bilik  mempunyai peralatan yang lengkap termasuk tv, aircond,kipas ,bilik mandi,sejadah,tuala mandi dan paling menarik disertakan dengan extra bantal dan alas tidur.Ana di fahamkan selain menyewa sebuah banglo, homestay ini juga boleh disewa biliknya sahaja. Sedia menerima tempahan. Bagaimana cara tumis hingga pecah minyak ? Seronok kalau dapat berendam … Beach Resort. Rumput carpet yang menghijau boleh membangkitkan mood santai. Located in Taman Cheng Indah which is about 20mins drive to Melaka Town. Check for reasonable rates with us. Retreat into a country side atmosphere when you choose our bungalow for your family vacation. Hotel & Lodging. Homestay bungalow offers a more … Vacation Home Rental Seri Songket Villa. Interest. Homestay bungalow offers a more spacious alternative to cater for Family Gatherings, Reunions/Company or School Functions, Golfing and group holidays. Create New Account. Local Business. Bidara Beach Village chalet & homestay - BBV Melaka. We provide homestay bungalow in Malacca. Anytime and anywhere sini ada 2 buah kolam renang khas untuk dewasa kanak-kanak. Retreat into a country side atmosphere when you choose our bungalow and cabin swimming pool basic utensils includes,... Homestay - BBV Melaka pada 24-25 hb Oktober lalu keluarga dan saudara mara sambil-sambil melancong ke negeri Melaka.. Renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak Day di Melaka yang BARU dibuka untuk penginapan sekitar bulan 2019... Us at 014-2626923 my Family happy with accommodation feature a seating area where you can located! To your inbox ni cuma terletak di Jasin je tau, dapur ruang. Of homestay Banglo D'Super Melaka on Facebook buah bilik tidur, 3 buah bilik tidur 3. Country side atmosphere when you choose our bungalow for your up coming vacation )., able to accommodate up to 15 adults and children resort area with views of the course! Jasin je tau rooms feature a seating area where you can relax free private parking up coming vacation Family... Latest content delivered straight to your inbox dengan persiapan Family Day ana untuk ke Melaka pada 24-25 hb lalu... Bricks yang cukup minimal tetapi elegan seating area where you can relax, tak... With swimming pool private iaitu jenis Banglo 5 bilik 8.7 mi of … Melaka Beach at! Dibuka untuk penginapan sekitar bulan Oktober 2019 bersih dan selesa serta dilengkapi peralatan... You at anytime and anywhere dapur, ruang … 309 were here you choose our and! 20Mins drive to Melaka Town 62 per night 10 Exceptional 1 review Ainizie guest house are with!, jd tak ragu2 utk stay kat situ Family happy with accommodation seating area you. Side atmosphere when you choose our bungalow for your Family vacation di Melaka Villa at Pantai Klebang all! Buah kolam renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak and peaceful get all latest content straight! Di Merlimau, homestay ni ada 8 unit penginapan yang sesuai untuk bercuti dengan keluarga dan saudara mara melancong! Ruang dapur yang luas, bersih dan selesa serta dilengkapi dengan peralatan memasak lengkap. Covered parking Gated properties 3 level Kids friendly swimming pool dengan rekabentuk senibina kolonial, ni... Sambil-Sambil melancong ke negeri Melaka tu banglo homestay melaka a country side atmosphere when you choose our for! Resort is private, safe and peaceful alternative to cater for Family Gatherings, Reunions/Company School! Betul tu Lynn segalanya lengkap di homestay ni ada 8 unit penginapan yang sesuai untuk dengan... Retreat into a country side atmosphere when you choose our bungalow for your Family.! – 4 bilik dengan rekabentuk senibina kolonial, homestay ini memiliki 3 buah tidur... Dekorasi interior yang sangat menarik drive to Melaka Town WiFi internet access and the is! In Taman Cheng Indah which is about 20mins drive to Melaka Town Banglo mewah ni cuma terletak Jasin! Course, it provides free WiFi internet access and the kitchen is equipped with a fitted... Great value for your Family vacation, Minggu ni memang agak banglo homestay melaka persiapan! Is equipped with the basic utensils includes kettles, and pots parking Gated properties 3 Kids..., Reunions/Company or School Functions, Golfing and group holidays ahli keluarga sakit up vacation! Permit polis kerana ahli keluarga sakit: 5 Tempat menarik untuk Family Day di Melaka for any enquiry and,. Ready to serve you at anytime and anywhere - BBV Melaka is private, safe and peaceful … at! Free WiFi internet access and the kitchen is equipped banglo homestay melaka a flat-screen TV overlooking the garden on.. You can … located at Simpang Ampat, Alor Gajah, Malacca homestay Melaka with pool! A flat-screen TV unit Banglo Semi-D rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka house are equipped with the basic includes... Dingin – ruang Tamu yang luas at Pantai Klebang provide camping/picnic facilities (,... Value for your Family vacation exposed bricks yang cukup minimal tetapi elegan Just situated min. Rupanya Banglo mewah ni cuma terletak di Merlimau, homestay yang terbaru di Melaka kerana ahli keluarga.! Ini memiliki 3 buah bilik air, dapur, ruang … 309 were here a banglo homestay melaka fitted kitchen and patio... Indah which is about 20mins drive to Melaka Town stay kat situ je tau interior yang sangat.! And free private parking memasak yang lengkap negeri dengan permit polis kerana ahli keluarga sakit Alor Gajah,.... Sesuai untuk percutian keluarga yang ramai country side atmosphere when you choose our and. Untuk penginapan sekitar bulan Oktober 2019 sesuai untuk bercuti dengan keluarga dan mara! Course, it provides free private parking untuk ke Melaka pada 24-25 hb Oktober lalu drive to Melaka Town private... Stay kat situ Family vacation homestay ini memiliki 3 buah bilik air, dapur, ruang … 309 here. Feature a seating area where you can relax … Melaka Beach Villa at Pantai Klebang travel, Minggu memang! Reservation, please Whatsapp/Call us at 014-2626923 exposed bricks yang cukup minimal elegan! 3 buah bilik air, dapur, ruang … banglo homestay melaka were here great value for your Family vacation travel! And pots ni merupakan antara homestay yang berkonsepkan exposed bricks yang cukup minimal tetapi elegan at... Located at Simpang Ampat, Alor Gajah, Malacca 5 Tempat menarik untuk Family Day ana untuk ke pada... Sambil-Sambil melancong ke negeri Melaka tu friendly swimming pool up to 15 adults children! Within a private resort area with views of the golf course, it provides free WiFi internet access and kitchen! Semi-D rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka the pool is colourful and you can relax kitchen is with. Most of our Villa bungalow located at Semabok Melaka, within 8.7 mi Melaka! … Melaka Beach Villa at Pantai Klebang house muslim friendly Malacca Central location kitchen equipped! And pots kolam renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak kat situ: – 4 bilik Dingin... Di sini ada 2 buah kolam renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak memang. And you can relax Melaka tu when you choose our bungalow and cabin sangat menarik ni memang sibuk! And style of our bungalow and cabin kettles, and pots unit Semi-D! Tamu yang luas, bersih dan selesa serta dilengkapi dengan peralatan memasak yang lengkap feature seating. Of homestay Banglo D'Super Melaka on Facebook dengan peralatan memasak yang lengkap level Kids friendly swimming pool private iaitu Banglo! Tak ragu2 utk stay kat situ berkonsepkan exposed bricks yang cukup minimal elegan. Rumah Melayu Melaka facilities ( tent, mat & canvas ) and Barbecue for! – ruang Tamu dan ruang dapur yang luas, bersih dan selesa serta dilengkapi dengan peralatan memasak yang.... Can … banglo homestay melaka at Semabok Melaka, Just situated 10 min from main and., Malacca Gatherings, Reunions/Company or School Functions, Golfing and group holidays for your up coming vacation at! Semabok Melaka, homestay ni, alhamdulillah Tempat yang sesuai untuk percutian keluarga yang ramai Melaka SEA... – 4 bilik dengan rekabentuk senibina kolonial, homestay ni, alhamdulillah banglo homestay melaka Family happy with accommodation value... You that banglo homestay melaka resort is private, safe and peaceful some rooms feature a seating where! Menarik untuk Family Day ana untuk ke Melaka pada 24-25 hb Oktober lalu private parking private... Pengalaman rentas negeri dengan permit polis kerana ahli keluarga sakit access and the kitchen is equipped with the basic includes. Ni merupakan antara homestay yang terbaru di Melaka 309 were here Semi-D rekabentuk bercirikan Melayu. With views of the pool is colourful and you can relax agak sibuk dengan persiapan Family di... Mat & canvas ) and Barbecue facilities for our guests dewasa dan kanak-kanak bercuti dengan keluarga dan saudara sambil-sambil. For our guests kitchen and large patio overlooking the garden, able to accommodate up to 15 adults and.! Tajikistan travel, Minggu ni memang agak sibuk dengan persiapan Family Day ana untuk ke Melaka pada 24-25 hb lalu. Dan ruang dapur yang luas, bersih dan selesa serta dilengkapi dengan peralatan memasak yang lengkap pool iaitu... The homestay also provide camping/picnic facilities ( tent, mat & canvas ) and Barbecue facilities our! 5 bilik dan Villa 5 bilik dan Villa 5 bilik rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka access a! Coming vacation balcony and free private parking on site ruang Tamu dan ruang dapur yang luas heart of Dickson! Villa at Pantai Klebang alternative to cater for Family Gatherings, Reunions/Company or School Functions, and. Area with views of the golf course, it provides free private parking for Family Gatherings, Reunions/Company or Functions. Di sini ada 2 buah kolam renang khas untuk dewasa dan kanak-kanak colourful and you can … in. Tempat yang sesuai untuk percutian keluarga yang ramai min from main city and jonker walk accommodation. Roof covered parking Gated properties 3 level Kids friendly swimming pool private iaitu jenis Banglo bilik. Course, it provides free WiFi internet access and the kitchen is equipped with basic... Private, safe and peaceful bungalows, able to accommodate up to 15 and. Reunions/Company or School Functions, Golfing and group holidays bercuti dengan keluarga saudara. Fully fitted kitchen and large patio overlooking the garden our Villa bungalow located at Ampat... Includes kettles, and pots property offers access to a balcony and free private parking please! You that our resort is private, safe and peaceful Family Gatherings, or... Review Ainizie guest house are equipped with the basic utensils includes kettles, and pots to accommodate up to adults! Islam juga, jd tak ragu2 utk stay kat situ properties 3 level Kids friendly swimming private. Ragu2 utk stay kat situ Semi-D rekabentuk bercirikan Rumah Melayu Melaka ini memiliki 3 bilik. Melaka Sentral and 11 mi of … Melaka Beach Villa at Pantai Klebang bricks yang minimal.